Buitenschoolse opvang

De plek waar uw kind de ruimte heeft om na schooltijd en in de vakantie heerlijk te ravotten in de natuur. Waar ze leren verantwoording te nemen, en elkaar te respecteren. De plek waar je thuis bent. Na schooltijd is het fijn als je ’thuis’ komt. Wij willen de kinderen dan ook zoveel mogelijk een thuis bieden. Wij halen zelf de kinderen van school met busjes. De kinderen kunnen dan hun eerste verhaal kwijt aan de pedagogisch medewerkster.

De meeste kinderen bij ons op de BSO zijn doorgestroomd van de kinderopvang groep naar de BSO. Op de BSO zijn de oudste kinderen inmiddels ’tieners’ ! De meeste kinderen kennen elkaar al jaren en BuitenGewoon is hun tweede thuis. Wanneer de groepen boven de tien kinderen komt, worden de groepen verdeeld op leeftijd. Dit is meestal alleen tijdens de eet en drink momenten. Buiten speelt iedereen door elkaar en met elkaar.

De kinderen moeten na een dag in de klas snel naar buiten. Door buiten te spelen kunnen ze hun hoofd als het ware leegmaken, zodat ze de volgende dag goed kunnen presteren op school. Buiten krijgen ze gezonde lucht binnen en kunnen ze alle energie kwijt. Door geen activiteiten aan te bieden kunnen de kinderen hun eigen creativiteit ontwikkelen en ontdekken.

Spelende kinderen - BuitenGewoon Kinderopvang

In de vakanties zijn de kinderen de hele dag op de BSO. Op deze dagen bieden we zo af en toe een activiteit aan. Van de kinderen wordt dan ook verwacht een klusje te doen, zoals tafels afruimen, stofzuigen en wc’s schoonmaken. We proberen in de vakanties ook samen eten te koken. Wilt u meer weten lees dan het pedagogisch beleid/werkplan. Klik hier voor het rapport van de GGD.